Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentar dana Komentariše: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsednik Kosova, Hašim Tači, tokom prvog dana posete Japanu održao je mnogobrojne sastanke u Osaki i Kjotou. Kako bi unapredio agendu saradnje i privredne razmene između dve države, Tači je na početku održao sastanak sa predstavnicima privrednih komora Japana, kao i sa poslanicima japanskog Parlamenta koji dolaze iz ovog regiona. Tači je istakao da je sada vreme za stvaranje nekoliko konkretnih primera japanskih investicija na Kosovu. On je rekao da je ambijent poslovanja na Kosovu najkonkurentniji u regionu. Tači je rekao da je i Kosovo zainteresovano da izvozi svoje proizvode u Japan, a koji se izvoze i u drugim državama sveta.

Veoma tanko za izbornu kampanju. Susret sa regionalnim poslanicima u parlamentu Japana znači poslanicima iz samo jednog regiona. Konstatacija da je sada, baš pred izbore, vreme za konkretne primere japanskih investicija na Kosovu znači da ih do sad uopšte nije bilo. Da je dobar ambijent za poslovanje na Kosovu oni tamo ne saznaše do ovih izbora a teško da oni veruju na reč koja je samo jeftin trik. I priča da je opšta grabež u državama sveta za proizvode Kosova ne verujem da će Japance da pokrene da potrče da kupuju. Dakle – veoma prosti trikovi koji mu neće popraviti rejting čak ni kod tipa glasača kao što je kosovski.

Član Centralne izborne komisije Kosova iz Srpske liste, Stevan Veselinović, napustio je sednicu te komisije zbog donošenja odluke da sva dokumenta za identifikaciju birača tokom vanrednih izbora na Kosovu moraju biti izdata na Kosovu.

Napustio sednicu ali ostaje drug član. Jeste važno da što više pritisnutih Srba izađe na izbore pa da konkurenciji Srpske liste treba više glasova da pređu census a drugo, oni koji imaju samo srpske dokumente sigurno zavise samo od Srbije, a to znači od Vučića, pa ih je lako pritegnuti da glasaju za Srpsku listu. Dakle sve to jeste važno za Stevanove šefove i to im on poštuje al’ je njemu najvažnija dobra plata. On je protestovao, što je do njega. A sutra lepo na sledeću sednicu.

Predstavnici Srpske liste izrazili su protest zbog odluke Centralne izborne komisije da onemogući biračima glasanje sa srpskim dokumentima na vanrednim parlamentarnim izborima na KiM 6. oktobra. Odluka Centralne izborne komisije je kršenje zakona, zbog čega su iz Srpske liste uputili dopise međunarodnim misijama u Prištini od kojih traže ispravljanje ove jednostrane odluke.

Dok je vama Vučka ne sekirajte se. E za posle Vučka vam ništa ne garantujem.

Ministar odbrane, Aleksandar Vulin, rekao je da predsednik Aleksandar Vučić kao vrhovni komandant Vojske Srbije ima svakodnevni uvid u sve što se dešava u vojsci i da, kada on kaže da je vojska jača nego što je ikada bila, onda mu se može verovati.

Pa šta? Kao da Milutin, Dušan, Lazar, Karađorđe, Miloš i drugi nisu imali svoje Vuline?Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.