Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Državni sekretar SAD, Majk Pompeo, poručio je tokom susreta sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, u Njujorku da ohrabruje Srbiju da se fokusira na strateški cilj – članstvo u EU i da obnovi dijalog sa Kosovom, saopštio je Stejt department. „Sekretar Pompeo je ohrabrio Srbiju da se fokusira na taj strateški cilj ubrzanim sprovođenjem reformi i da obnovi dijalog sa Kosovom o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa koji vodi međusobnom priznanju“, navodi se u saopštenju Stejt departmenta. Pompeo je ponovio da bi obe strane trebalo da izbegavaju provokacije koje ometaju proces normalizacije i da se angažuju u duhu kompromisa i fleksibilnosti koji su neophodni da se postigne dogovor i iskoriste potencijali obe zemlje.

Pazite se Srbi! Da bi se sve ovo iz razgovora Vučić – Pompeo realizovalo, mora da bude prethodnog stradanja da bi se organizovala međunarodna konferencija na kojoj se postavljeni ciljevi razgovora jedino i mogu realizovati bez referenduma i usklađivanja sa Ustavom. Reći će nam posle da su međunarodni ugovori, kao taj sporazum, stariji i veće snage od zakona svake zemlje. Pazite se Srbi jesenas!!! I oko Nove godine!!!

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da će se dijalog Beograda i Prištine u „najboljem slučaju“ nastaviti početkom decembra.

Džaba je tvoj autoput Miloš Veliki, kada Srbija bude Mala.

Potpredsednik Srpske liste, Igor Simić, najavio je da će ta stranka danas doneti odluku da li će učestvovati na sutrašnjoj sednici kosovskog parlamenta. Inače, na toj sednici bi trebalo da se odluči o raspuštanju tog najvišeg zakonodavnog tela. Simić je za TV Prva rekao da se ne može sa sigurnošću predvideti da li će kosovski parlament sutra biti raspušten.“Iz iskustva koje imam po pitanju političkih procesa na KiM, posebno među albanskim partijama, koje se u ovom trenutku vode principima unutrašnje političke borbe, mogu da kažem da se ništa ne može predvideti i ništa ne možete da tvrdite dok se ne dogodi“, rekao je Simić.

Ne znam ko je i kako ovu „vest“ proturio u medije. Ovo nije ni vest, ni izjava. Ovo je ništa u oba smisla, a kosi se i sa etičkim principima u novinarstvu. Ta totalna glupost od iznešenog stava nikada neće biti objavljena na našem sajtu i neće biti emitovana u kasnijim informativnim emisijama.

Američki predsednik, Donald Tramp, objavio je da je odložio susret s danskom premijerkom jer ona nije zainteresovana za njegovu ponudu kupovine Grenlanda. „Danska je veoma posebna država s neverovatnim ljudima, ali zbog izjava premijerke Mete Frederiksen, da nije zainteresovana da raspravlja o prodaji Grenlanda, odlažem za neko drugo vreme naš susret planiran za dve nedelje“, napisao je Tramp na svom Tviter profilu.

Ko je šta i kada čuo o premijerki koja nije pozer i koja ozbiljno radi svoj posao, a ne preko Tvitera? Ja do sada nisam, ali ću zauvek zapamtiti njeno ime.

Ministarstvo građevinarstva spremno je da izvrši sve što je potrebno po pitanju rušenja nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu na Kopaoniku koje je najavio ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović, izjavila je ministarka Zorana Mihajlović. Ona je, odgovarajući na pitanja novinara, rekla da neće biti novog zakazivanja rokova za rušenje objekta od strane Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. „Čuli ste ministra policije, on je rekao da će se to u najskorijem roku desiti, da neće ostati ni kamen na kamenu“.

Samo da znate, ovo nije ni slična priča sa onom u desetercu, o Skadru. On se nije mogao sagraditi bez obzira na pravo i pravdu, a ovog vlasti ne žele da sruše bez obzira na pravo i pravdu.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.