Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentar dana Komentariše: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Ministar spoljnih poslova Behdžet Pacoli predstavio je ciljeve kojima će se Kosovo baviti tokom rukovođenja Procesom saradnje SEECP za Jugoistočnu Evropu. Predsedavanje SEECP-om traje jednu godinu. Prethodno predsedavanje SEECP-om imala je Bosna i Hercegovina, na čijem samitu nisu prisustvovali presednik Kosova Hašim Tači, ni ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli, zbog toga što su pozivnice za njih bile sa zvezdicom i fusnotom.

Na sledeći samit u Prištini Srbija može da pošalje oficira za vezu Dejana Pavićevića… Sa petokrakom.

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić ugostila je danas Mariu Suoko glavnu predstavnicu UNDP-a za Kosovo. Na sastanku se razgovaralo o daljim planovima i aspektima saradnje kao i njenom unapređenju u budućnosti. Glavna predstavnica UNDP-a istakla je važnost pružanja podrške ženama u poljoprivrednom sektoru i dodala da će nastaviti da podržava ovaj sektor u podizanju kapaciteta.

20 godina oni podižu kapacitete. To vam je ono obuke, seminari, okrugli stolovi, konsultanti, eksperti, udruženja, klasteri… Dakle, žene spremite se da se družite i gubite vreme. 

Uz pomoć Srbije svi studenti koji upišu studije na Prištinskm univerzitetu školovaće se na račun budžeta i to je nagarda za upis 50. generacije Univerziteta koji iduće godine slavi pola veka postojanja, izjavio je rektor Prištinskog univerziteta, sa sedištem u Severnoj Mitrovici, Zdravko Vitošević.

To je pravi pokazatelj da smo počeli da razmišljamo tržišno. Megatrend je, sa ministrovom “džabe diplomom” ubio cenu ostalim univerzitetima. Sada će diplome biti kudikamo jeftinije.

Omladinci iz Cernice kraj Gnjilana započeli su izgradnju košarkaškog terena koji posvećuju nevino stradalim žrtvama od 1999. do 2003 godine. Teren će nositi ime “Miloš Miki  Petrović” u zank sećanja na četvorogidšnjeg dečaka koji je pre devetnaest godina ubijen u ovom mestu.

Bravo omladinci!Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.