Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

U jučerašnjoj akciji Kosovske policije uhapšene su 23 osobe koje se sumnjiče da su u zamenu za novčanu naknadu omogućile zainteresovanim licima da dobiju vozačke dozvole bez sprovođenja neophodnih testova. Među uhapšenima su i dve osobe srpske nacionalnosti.

Bez sumnje etnički motivisano hapšenje, očekujem saopštenje Kancelarije za KiM. I sve ove Albance, njih 21 od ukupno 23, su uhapsili samo da zamaskiraju hapšenje dvojice Srba, ne bi me čudilo da izjavi Đurić.

„Umesto da vode Evropsku uniju i jasno iskažu svoje stavove evropski zvaničnici pričaju, ponašaju se kao da su duhovne vođe sa Tibeta, pa sada oni duhovno promišljaju o problemima kontinenta, a niko da kaže ništa konkretno o tome šta treba da se uradi“, navodi ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić.

Kao što to on stalno čini… Šarlatan.

„Dokle god su na snazi takse koje je Priština uvela na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine, ne vidim uslove za obnavljanje dijaloga na najvišem nivou“, izjavila je Federika Mogerini, odlazeća visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost u intervjuu za Radio Slobodna Evropa.

Godinu dana ona odlazi ali je efekat njenog rada i pre toga bio kao da je već odavno otišla.

Premijerka Ana Brnabić kaže da ljudi teško mogu da razumeju lažne vesti. Istina je, kaže, da to ne govori samo o Prištini, već o celom regionu. Ana Brnabić je u Poznanju rekla da nema stabilne, sigurne, bezbedne i prosperitetne Srbije bez stabilnog, sigurnog, bezbednog i prosperitetnog regiona.

I otvorila oči prisutnima.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.