Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Potpredsednica Vlade prof. dr Zorana Mihajlović kaže da su rešenje pitanja Kosova i Metohije i odnosa srpskog i albanskog naroda od ključne važnosti za budućnost ne samo građana Srbije, već i čitavog regiona. „Kompromisom Srba i Albanaca biće zatvorena i poslednja stranica ratova i sukoba na Balkanu. Zato svako olako i neodgovorno etiketiranje na „izdajnike“ koji su za dogovor za Albancima i na „patriote“ koji su navodni čuvari Kosova, predstavlja mnogo više od pukog političkog prepucavanja.

Lepo je kada te konačno, posle 20 godina, “patriote” koje spremaju to što sami zovu izdajom, svrstaju u patriote jer to i jesi. I uvek si bio.

Promena granica kao rešenje problema Kosova i Srbije nije realno i nije poželjno, a jedini izlaz i rešenje je jačanje evropske perspektive za Prištinu i Beograd, ocenili su danas profesor Univerziteta u Gracu Florijan Biber i profesor Nikolaos Cifakis sa Univerziteta Peloponeza.

Konačno malo razumnih stavova u sveopštem ludilu.

Diplomatska predstavnica Crne Gore u Ambasadi u Turskoj, Mirna Nikčević, inače savetnica crnogorskog ambasadora u Ankari, raspravljala je na Fejsbuku o Trojčindanskom saboru i ljudima koji su prisustvovali saboru u Podgorici, i napisala: „Iskreno, zapalila bih taj Sram i sva goveda tamo“.

Ona je, bez obzira na ograđivanje MIP Crne Gore od njenih stavova koje je, kako kažu, iznela na svom ličnom profilu, konačno ipak diplomatski predstavnik… Ali ne Crne Gore, već sadašnje vlasti u Crnoj Gori.

Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, izjavio je danas da navodi „Njujork tajmsa“ da su SAD ubacile potencijalno štetne viruse u rusku elektromrežu, pokazuju da je sajber rat u teoriji moguć. Američki list je u subotu objavio tekst, pozivajući se na neimenovane aktuelne i bivše zvaničnike američke vlade, o ubacivanju američkog kompjuterskog koda unutar ruske mreže i drugih meta.

E pa dosta ste vi njih zezali i nameštali im izbore.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.