Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Kosovska policija blokirala je jutros oko 10:30 deo Prištine u kom se nalaze Glavna komanda policije Kosova, Sudski savet, Državno tužilaštvo i Specijalno tužilaštvo. Sumnja se da je u prostorijama tužilaštva podmetnuta eksplozivna naprava. Sedište Specijalnog tužilaštva Kosova smešteno je u Ulici Luana Haradinaja.

I sada nekome smeta Ulica braće Simonović u Grockoj. Ulice se danas eto dodeljuju zbog zasluga, bez obzira kakvih, a ovaj u Grockoj je prvoborac. U zastrašivanju. Ili možda i nešto više od toga, u pokušaju.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, razgovarao je sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova. „Pripremili smo jake mere ograničenog karaktera kao odgovor na ponašanje Prištine, ali ćemo sačekati sastanak u Parizu“, rekao je Vučić. Vučić je izjavio da je Beograd spremio mere protiv Prištine, koja je uvela takse, i naglasio da će se sa njima ići posle sastanka u Parizu.

Da li iko ozbiljan i normalan još uvek veruje u ono što ovaj pompezno najavljuje dan ili dva, a onda nikada više ne pomene.

Direktor Kancelarije za KiM, Marko Ðurić, preneo je da je na današnjem sastanku sa 140 političkih predstavnika Srba i najznačajnijih institucija Srbije na KiM doneto sedam zaključaka po pitanju aktuelne situacije na KIM, među kojima je i da nema dijaloga Beograda i Prištine dok se ne ukinu takse.

Ovo je već umetnost. Kako doneti sedam zaključaka a ne zaključiti ništa to samo ovih 140, sa ova dva slučaja na čelu, znaju.

Bivši nemački kancelar, Gerhard Šreder, izjavio je da bi bilo najlakše prvo primiti Srbiju u EU, pa onda rešavati pitanje Kosova. Šreder je to izjavio juče na konferenciji WORLD MINDS koja je održana u Beogradu, tokom razgovora sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem.

To je onaj njegov prijatelj koga je izbegao da pomene na godišnjici bombardovanja u Nišu kao NATO zlikovca već ga je zajedno sa takođe prijateljima Klintonom i Blerom sakrio iza Džejmi Šeja, potpuno nevažnog lika, personifikujući u njemu sve NATO zločine, obesmišljavajući tako i čitavu manifestaciju i sve žrtve.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.

Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.