Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Redosled kandidata na glasačkim listićima za izbore za predsednike četiri opštine na Severu KiM biće određen sutra, a zatim sledi sastavljanje biračkog spiska i kampanja koja će da traje od 13. do 17. maja. To je za današnje „Novosti“ potvrdio srpski član Centralne izborne komisije, Stevan Veselinović, koji kaže da su za izbore zakazane za 19. maj do sada potvrđeni kandidati tri politička subjekta – Srpske liste, Demokratske partije Kosova Hašima Tačija i Samoopredeljenja.

To znači Srbi da vam je svejedno za koga glasate. Dobijaju savakako oni.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, ukazao je sinoć da na današnjem sastanku u Berlinu srpskoj delegaciji neće biti lako, na šta već unapred upućuju, kako je rekao, „čudni momenti“ – sam format sastanka i izbor učesnika.

Šta to znači i srpska delegacija”? Jel su to on i on i onaj treći on?

Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) je najavila početak kampanje za predstojeće izbore za Evropski parlament, koja će nastupiti sa sloganom „Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj“, a njen lider, Milorad Pupovac, poručio je da ta stranka ima potencijal za samostalni nastup.

Znamo kako je. Tebi je dobro ako si dvadeset i nešto godina neko ko uživa privilegije kao Milorad Dodik u RS ili Sima Spasić u Udruženju kidnapovanih i nestalih kao ti.

Japanski car Akihito, koji ima 85 godina, završava svoju tri decenije dugu vladavinu sutra, kada će se abdicirati u korist svog sina prestolonaslednika Naruhita. On je prvi car koji će abdicirati u poslednjih 200 godina, preneo je AP. Car Akihito je iz zabrinutosti zbog svojih godina i zdravlja izrazio želju u avgustu 2016. da abdicira dok je još dobro.

Ovaj naš nema taj problem, ni potrebu, a ni želju jer nema toliko godina iako već odavno nije dobro. I nema tri decenije dugu vladavinu koju namerava da ima a sin mu nije dostigao za tako nešto.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.