Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentar dana Komentariše: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Centralna izborna komisija u Prištini priprema se za održavanje vanrednih izbora za predsednike u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, zakazanih za 19. maj. Prijavljivanje kandidata biće zaključeno 18. aprila. Biračima koji žive van Kosova upućen je poziv da se registruju za glasanje.

Sami će da biraju, sami će da glasaju, sami će da nose džakove sa glasačkim listićima, sami će da ih broje i sami će da nestanu iz politike… U istom danu.

Durim Ljimaj, šef kabineta kosovskog ministra trgovine i industrije, izjavio je da je na toj teritoriji aktivno preko hiljadu inspektora koji kontrolišu dotok robe iz centralne Srbije i da, prema njihovim informacijama krijumčarene robe nema.

Potkupljivi, nepismeni, priglupi i u nakaradnom prosvetnom sistemu štancovani inspektori ni ne znaju šta je to krijumčarena roba.

Prištinske institucije pohvalile su se podatkom koji, kako piše Zeri, ni najveći optimisti nisu mogli ni da zamisle – da je uvođenje 100 odsto uvećanih taksi preokrenulo trgovinsku razmenu sa Beogradom tako da je plasman kosovske robe na trižištu centralne Srbije porastao za čak tri puta.

Samo da budemo jasni. To je roba sa deklaracijom proizvođača iz Srbije za koju je ovlašćen distributer sa Kosova jer je kešom otkupio proizvodnju unapred i potkupio Ministarstvo trgovine. To je roba naša za nas koja je bila planirana za njih ali sada, zbog taksi, ima veći profit ako se proda tu, a ne tamo… Meni je jasno.

Izjave novinarima u Skupštini Srbije šefa poslaničke grupe LDP, LSV i SDA Sandžaka posle konsultacija kod predsednice parlamenta Maje Gojković…

Nisam čuo izjave jer ih nisam čekao. Nema potrebe…

Predsednica Skupštine Maja Gojković najavila je danas da će u maju biti održana važna sednica parlamenta posvećena Kosovu i Metohiji.

Kojoj ona neće prisustvovati jer će imati neodložne obaveze… U zatvoru.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.