Komentar dana – Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Austrijski diplomata Albert Roan izjavio je da je kosovska nezavisnost nepovratna činjenica i da Srbija i Rusija tu realnost moraju da prihvate. Roan je svojevremeno bio zamenik specijalnog izaslanika Generalnog sekretara UN u pregovorima o konačnom statusu Kosova Martija Ahtisarija.

Aj’ ti prihvati da je prestolonaslednik ubijen. Možda tvoj predak… To nije u redu… Jadno je kada priznaš da ne smeš da govoriš to što misliš. Jadnije je kada priznaš da nećeš da govoriš to što misliš ni indirektno kroz društvene mreže. Ali je najgore kada sam pristaneš da ne misliš.

Šefica Kancelarije EU u Prištini Natalija Apostolova kritikovala je članove kosovske vlade, jer nisu primenili prioritetne tačke sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Nisu morali ništa da javljaju. Natalija Apostolova je nivo Samuela Žbogara, ali iz Bugarske. Ko se ovde sa nama sprda? 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas zvanični Berlin da, pre nego što donosi odluke o Srbiji, pokaže takvo poštovanje prema našoj zemlji. Da sasluša šta Beograd misli i želi, kao što to Srbija čini i sa onima sa kojima je u prošlosti razgovarala samo kada je bila pritisnuta. Vučić je to rekao u obraćanju na svečanosti polaganja kapsule u temelje nove zgrade ambasade Nemačke u Beogradu.

E baš tako. Kada budemo Nemcima pritisnuti. A kapsule nisu problem. Imamo ih još iz drugog rata. Pokazao mi tata u dvorištu. Kaže da je ostavimo, da bude tu. Možda opet dođe neki Nemac, pa da je nagazi.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, komentarišući napad na policajca tokom blokade saobraćaja kod Lazarevca, izjavio je da je napad na bilo koje službeno lice napad na čitavu državu.

Da. Ovo je napad na državu. Tvoju i Vučićevu i Batinu i Milanovu i Andrejevu i Zvonkovu i Zoraninu i Jorgovankinu i Veljkovu i … I marš bre… Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​ 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.