Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da nije optimista po pitanju Kosova, ali da je njegova obaveza da čuva srpski narod na Kosovu i da je zato potreban dugoročan mir sa Albancima. „Svaku priliku za razgovor koristiću da pošaljem dobru poruku albanskom narodu, jer nam je potreban mir s njima. Najvažnije je da sačuvamo dugoročno mir, kojeg nema bez postizanja rešenja“, naglasio je Vučić u intervjuu na TV Hepi.

Ni ja nisam optimista po pitanju Kosova dok god si ti tu jer upravo postizanje rešenja na način kako si, tamo nekom, obećao da ćeš ga postići nije rešenje nego poniženje i nije dugoročni mir već pokušaj kratke amnezije narodne pameti dok obaviš svoje pokvarene zamisli i učvrstiš vlast.

Misija Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju pozvala je Prištinu da se više angažuje u borbi protiv korupcije, dok je kosovski predsednik Hašim Tači poručio da borba protiv korupcije mora biti beskompromisna. Šef misije OEBS-a Jan Bratu rekao je da je Kosovo postiglo određeni napredak u borbi protiv korupcije, ali je dodao da je potrebno učiniti više.

Šta drugo nego se zasmejati izjavama i jednog i drugog. U cara Trojana kozje uši.

Neću dati ostavku, niti pristajem na ultimatume i ucene – tako je danas premijerka Ana Brnabić odgovorila na pitanje novinara kako vidi zahtev SzS državnom vrhu da podnese ostavke.

Ne moraš je ni davati. Otići ćeš u paketu sa ostalima.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da mu je žao što NATO nema hrabrosti da kaže da je bombardovanje Jugoslavije bilo greška, ako ne i strašan zločin.

Njegov i političkog tate i mame mu, i onog druga mu sa istim inicijalima, i većine kolega mu u sadašnjoj vlasti koji su i onda bili, prema sopstvenom narodu.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.