Komentar dana – Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Grupa Albanaca vređala je i pretila srpskoj deci dok su se igrala na školskom poligonu u Suvom Dolu. Albanci su deci pokazivali srednji prst i upućivali vulgarne reči na albanskom i engleskom jeziku, a govorili su da na Kosovu nema mesta za njih, kao i da je to albanska teritorija.

Evo ga bitan detalj o napretku Kosova u sledećim izveštajima pred Savetom Bezbednosti, ili u Briselu. Vulgarne reči se sada izgovaraju na engleskom jeziku.

Činjenica da velike sile ne priznaju, odnosno nemaju nameru da uvaže Rezoluciju 1244, za nas samo znači da mi imamo vrlo male mogućnosti da nešto učinimo, rekao je Predsednik Aleksandar Vučić.

Uvek je bio on, pa on, dok nas nije zaglavio u blato. Sada kada treba da se čupa šta se iščupati može, sada smo to mi koji imamo vrlo male mogućnosti. Naravno samo dok nas ne prevesla na drugu obalu.

Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjig upozorila je danas SAD da ne propagiraju militarizaciju i izazivaju nevolju, nakon što su dva američka bombardera Boing B-52 proletela u blizini kineskog spruda u Južnom kineskom moru.

To znači da nema da proleću ni blizu. Za to ide upozorenje. Okrznuti ili, ne daj Bože, povređeni vazdušni prostor, ne postoji kao opcija u kineskom ministarstvu spoljnih poslova. Za to je u ovoj moćnoj i velikoj zemlji nadležna vojska. Isto tako moćna kao zemlja.

Danski premijer Lars Loke Rasmusen rekao je danas da je razgovarao sa ostalim evropskim liderima o uspostavljanju kampova za odbijene tražioce azila u nekoj od zemalja na evropskom kontinentu, ali izvan EU. Vlade Nemačke, Holandije i Austrije su, između ostalog, uključene u razgovore o formiranju kampova, rekao je Rasmusen i izneo očekivanje da će prvi koraci u tom pravcu biti preduzeti ove godine.

Pretpostavljam da su opcije Švajcarska, Norveška, Island…Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​ 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.