Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

U Kosovskoj Mitrovici nastavljeni su mirni protesti srpskih studenata prištinskog Univerziteta privremeno izmeštenog u Kosovskoj Mitrovici, porukom o ugroženosti zbog radikalnih i diskriminatorskih mera vlade u Prištini. Studenti su u podne ispred sedišta EULEX-a u Kosovskoj Mitrovici uputili poruku Evropi i svetu ukazujući na situaciju u kojoj se nalaze posle uvođenja nezakonitih mera Prištine koje ugrožavaju, kako kažu, i Srbe i Albance, javlja izveštač RTS-a.

Nadam se samo da ti studenti neće dobiti diplome onako kako su ih dobili svi ovi što ih organizuju i da će jednom kada se budu otrgli iz “ralja” nepismenih političara biti sposobni da negde u svetu žive kao ljudi.

Jedna od vitalnih tačaka za život na Kosovu i Metohiji je hidrocentrala Gazivode u opštini Zubin Potok. Skoro 20 dana je prošlo od kada je Priština podigla taksu, najavljuju se nove mere, ali hidrocentrala nastavlja da redovno snabdeva, kako Severnu Mitrovicu, tako i gradove južno od Ibra.

Jel’ ima neko, možda neki drugi predlog?

Višenamenska vojna vozila stigla su iz SAD na Kosovo i očekuje se da će biti na raspolaganju kosovskim oružanim snagama, objavila je RTK2. Ceremonija prijema održana je u prostorijama kasarne kosovskih bezbednosnih snaga u Prištini i na njoj su učestvovali visoki lokalni zvaničnici i predstavnici američke ambasade.

Ne zalećite se i ne bahatite sa višenamenskim vozilima i tehnikom jer boj ne bije svijetlo oružje već boj bije srce u junaka… Po zemlji… Tako nam je od predaka ostalo.

Specijalni sud u Beogradu osudio je u ponovljenom postupku Darka Šarića na maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora kao organizatora kriminalne grupe koja je prokrijumčarila 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine. Šarić i pripadnici njegove grupe osuđeni su ukupno na skoro 300 godina zatvora. Darko Šarić po sopstvenoj želji nije prisustvovao izricanju presude.

I Miša Banana je u istom postupku osuđen na 11 godina zatvora ali Ivica Dačić sa time nema nikakve veze. Mislim sa presudom.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​ Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.