Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavaljević

Kosovski ministar zdravlja, Armend Zemaj, najavio je sinoć mogućnost uvođenja novih mera u borbi protiv koronavirusa među kojima bi se moglo naći i, kako je rekao, „kontrolisano“ ograničenje kretanja, prenosi Gazeta Express. „Ograničeno kretanje ne kao u martu, već kontrolisano i dobro vođeno organizovanjem života na taj način što ćemo se više usredsrediti na sprovođenje mera“, istakao je i dodao da se pre septembra može očekivati kretanje građana po određenom rasporedu.

 Kad tako svakom nekom padne na volju da donosi odluke o tuđim životima to se zove iživljavanje. I nikom ništa.

Ruski predsednik, Vladimir Putin, saopštio je da je u Rusiji danas registrovana prva u svetu vakcina protiv Covida-19.

E sada neka objasne oni iz SZO za šta im to treba 100 milijardi dolara. Naučnici rade, razmišljaju, pa opet rade i primaju plate i pronađu vakcinu i to je to. Ustvari bolje prvo neka objasne otkud pandemija i virus i maske i respiratori. Prosto treba da idemo redom. A oni izgleda sve znaju.

Predsednik Srbije je ranije danas izjavio da je u maju 2012. godine Vlada Srbije na čelu sa Mirkom Cvetkovićem donela zaključak da je saglasna sa ministarstvom ekonomije da se izvozi oružje za potrebe državnih organa Republike Jermenije.

 To da ova vlast sve izmišlja i bezočno laže to znamo. Međutim ipak me je iznenadio onaj što je tužio braću Vučić da bi dokazao da su nedužni a inače potprednik SNS-a i gradonačelnik Novog Sada. U jutarnjem programu na Pinku u jednoj rečenici tvrdi ovo što i ovaj, znači to što je Tadićeva vlast donela nije dobro jer je Jermenija pod embargom. A odmah u sledećoj rečenici jadnik tvrdi da ta nesposobna vlast tada nije umela da proda oružje i začuđeno se pita pa zar mi treba da zatvorimo namensku industriju, znači ovi sada su prodavali i to je po njemu dobro. E pa nije dobro i u tome i jeste problem. Ali ovaj rečenični igrokaz je zaista ludilo.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.