Koha: Zamenik kosovskog premijera Avdulah Hoti gađan jajima

 

Foto: Koha

Vest je ažurirana

Zamenik kosovskog premijera, Avdulah Hoti, gađan je jajima dok je danas bio u blizini zgrade vlade u Prištini, prenosi Koha. 

Kako piše Koha osoba koja je gađala Hotija je rekla: „Taksa se ne ukida“.

Posle ovog događaja Hoti se oglasio na Fejsbuku rekavši da „današnji akteri teže da Кosovo ostane izolovano.

„Jasni signali nove Vlade da su privredni kriminal, cepanje i hvatanje države na kraju, uznemirili su one koji su nas držali izolovane. Mi nećemo dozvoliti da se odnosi sa našim prijateljima potčine zbog izbornih interesa. Mi smo odlučni da damo zemlji rešenje, zajedno sa našim prijateljima“, napisao je Hoti.

U međuvremenu, Demokratska partija Кosova osudila je napad na potpredsednika vlade Avdulaha Hotija. U reakciji se kaže da je današnji napad na kosovskog potpredsednika vlade neprihvatljiv i štetan čin za ključne političke procese kroz koje Kosovo prolazi.

Član Predsedništva Demokratskog saveza Кosova Seljim Krieziju (Selim Кrieziu), aludirao je na to da iza ovog napada stoji stranka Ramuša Haradinaja.

Lider Alijanse za budućnost Kosova i bivši premijer Ramuš Haradinaj je pre dva dana za Klan Kosova izjavio:

„Nadam se da će se pojaviti neko mlad i da neće dozvolit ovim ljudima da ulaze i izlaze dok ih ne oboje jajima. Verujm da onako kako oni zacrnjuju život ovoj zemlji svojim odlukama, da će biti građana koji će im zacrniti život i neće im dozvoliti da se izmotavaju ovim Kosovom“, rekao  je tada Haradinaj.

Sat vremena nakon što je Hoti gađan jajima član predsedništva AAK Besnik Tahiri u objavi na Fejsbuku zatražio je od Vlade Кosova da ne donosi jednostrane odluke o taksama. On je rekao da o takvim temama vezanim za Srbiju treba da postoji politički konsenzus.

Predsednica parlamenta Vjosa Osmani u reakciji kaže da se vladine odluke, uključujući takse, ne mogu zaustaviti jajima.

Ni napadi jajima, niti drugi načini ne mogu zaustaviti našu odlučnost da krenemo napred“, piše između ostalog u njenoj objavi na Fejsbuku. 

Sa druge strane pokret Samoopredeljenje se distancirao od napada.

Portparol Samoopredeljenja, Arljind Manjuka (Arlind Manjuka), izjavio je da stranka Aljbina Кurtija ne stoji iza napada na potpredsednika vlade Avdulaha Hotija.

„Povezanost Samoopredeljenja sa gađanjem jajima na potpredsednika Vlade, Hotija, je zlonamerna tendencija. Naši pristupi o taksama i reciprocitetu su dobro poznati i ovde nema ničeg nejasnog“, kazao je Manjuka.

Napad jajima na Hotija su osudili i pojedini ministri u kosovskoj vladi.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.