Koha: Savetnik kosovskog ministra pravde hapšen zbog krijumčarenja 113 kilograma droge

Foto: Koha

Kosovski ministar pravde, Seljim Seljim (Selim Sleimi), zaposlio je kao savetnika Enisa Ćerku (Enis Qerka), koji je svojevremeno, zajedno sa grupom ljudi uhapšen zbog pokušaja krijumčarenja 113 kilograma droge, piše danas Koha.

Ćerka je uhapšen bio na kosovsko-makedonskoj granici decembra 2018. i tada mu je određen i tridesetodnevni pritvor. Međutim, on, kao i njegova braća – Seljim Ćerka i Gent Seljaci (Selaci), pušteni su na slobodu nakon nedelju dana uz obavezu javljanja najbližoj policijskoj stanici, a trojac je takođe jedini iz grupe uhapšenih protiv kojih kasnije nije podneta optužnica.

U međuvremenu, po objavljivanju ove mesti kosovski ministar pravde, Seljim Seljimi saopštio je da je razrešiil Enisa Ćerku (Emis Qerka).

„Odluka o angažovanju gospodina Ćerke kao spoljnjeg savetnika donešena je tek nakon što su istražne radnje protiv njega obustavljene“, stoji u odgovoru kosovskog Ministarstva pravde na pitanje Kohe kako je došlo do tog da ministarstvo zaposli osobu koja je hapšena zbog krijumčarenja 113 kilograma droge.

Iako je kosovsko Ministarstvo pravde prištinskim novinama potvrdilo imenovanje Ćerke za savetnika, odluka o njegovom imenovanju, za razliku od 11 drugih savetnika ovog ministarstva, nije javno dostupna na sajtu ministarstva, piše Koha.

Ćerka je, kako dalje navodi ovaj list na društvenim mrežama često pokazivao podršku kosovskom predsedniku, Hašimu Tačiju, a u trenutku kada je uhapšen zbog krijumčarenja 113 kilograma droge, radio je kao vozač Kosovskog biroa za osiguranje koji vodi Gani Tači, brat kosovskog predsednika, piše Koha.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.