KM: Repetirao pištolj u kafiću, policiji rekao da je proveravao da li mu je ostao metak

Kosovska policija registrovala je juče u Kosovskoj Mitrovici slučaj neovlašćenog vlasništva kontrole ili posedovanje oružja i upotreba oružja i opasnog oruđa.

Kako je za KoSSev potvrdio portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović, sinoć oko 20:00 policija je obaveštena da je u ulici Oslobođenja u Bošnjačkoj mahali, u jednom kafiću gost navodno izvadio pištolj, repetirao ga i vratio nazad u džep.

Policija je ubrzo stigla u kafić i privela osumnjičenog E. M. (1979) Bošnjaka sa Kosova. Njemu je ujedno oduzet pištolj marke „Zoraki N“ bez municije.

Osumnjičeni je tokom saslušanja izjavio da je istog dana pucao iz pištolja na poligonu u Zvečanu bez prisustva drugih lica, a da je u kafiću pokušavao da proveri samo da li mu je ostao neki metak, dodao je Radović.

Osumnjičeni je takođe izjavio da je pištolj nabavio pre šest meseci od osobe albanske nacionalnosti na pijaci po ceni od 120 evra.

Nadležni tužilac je naložio da slučaj ide u redovnu proceduru.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.