Kljan Kosova: Srbija ne štedi decu, koristi ih u političke svrhe (VIDEO)

Izvor: Klan Kosova (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Direktor kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije Petar Petković započeo je u četvrtak dvodnevnu posetu državi koju zvanični Beograd smatra „delom Srbije“.

Među mestima koja je posetio srpski izaslanik bilo je i selo Gojbulja u Vučitrnu, izveštava Kljan Kosova.

Tamo je srpski političar posetio porodicu čiji je sin, 13-godišnji Nikola Perić, prema njihovom izveštaju, napadnut 1. jula.

Petković, ne čekajući zvanični zaključak istrage slučaja, kaže da se zna ko je napao Perića, kome je dao poklone i obećao da o njegovom slučaju brine i sam predsednik Aleksandar Vučić, čak ga i spominjući na sastanku dijaloga u Briselu.

„Ko želi da upozna 13-godišnjeg junaka, treba da dođe u Gojbulju, jer smo mi danas došli i upoznali malog stvarnog heroja, Nikolu Perića, kojeg su ‘albanski ekstremisti’ pretukli, samo zato što je Srbin, koji ima ‘srpsko ime i prezime’ i zato što je nosio pravoslavni krst, koji mu je skinut sa grudi i zgažen u trenutku napada“, rekao je.

Petković je ljutito reagovao na pitanje da li zlostavljaju decu radi političke koristi.

„Decu zlostavljaju oni koji ih napadaju. Znate da su oni ti koji su napali ovo dete, koji su naneli malom Nikoli povrede. Oni zlostavljaju ne samo Nikolu, već i svu srpsku decu i sve Srbe na Kosovu i Metohiji i njihovu imovinu“, dodao je srpski izaslanik.

Tokom posete Gojbulji, Petkovića je pratio ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Goran Rakić.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.