KiM: Uskoro rešenje problema priznavanja diploma

Problem diploma prištinskog Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici biće uskoro rešen i to će uticati na zapošljavanje pripadnika srpske zajednice na Kosovu smatra Srđan Popović, direktor Kancelarije za zajednice premijera Kosova.
 
Problem diploma prištinskog Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici biće uskoro rešen i to će uticati na zapošljavanje pripadnika srpske zajednice na Kosovu, uveren je direktor Kancelarije za zajednice u kabinetu kosovskog premijera Srđan Popović.
 
On je, u emisiji "Slobodno srpski", koja se večeras emituje na srpskoj televizijskoj mreži na Kosovu, podsetio da "nevećinskim zajednicama po zakonu pripada deset odsto radnih mesta u javnim preduzećima i administraciji".
 
Taj zakon, kako je dodao, ne može u potpunosti biti sproveden dok se ne reši problem nepriznatih diploma iz severne Mitrovice.
 
Poslednjih meseci, Kancelarija na čijem je čelu, kako je kazao, aktivno se bavi ovim problemom i on će, kako je najavio, uskoro biti rešen.
 
Popović je dalje rekao da srpska zajednica na Kosovu nije ni približno iskoristila pristupne fondove međunarodnih donatora, a glavni razlog za to je kako kaže nedostatak kadrova.
 
"Jedan od glavnih problema naše zajednice je što nemamo dovoljno kadrova i to će i u budućnosi biti veiki problem, jer nećemo moći da uradimo bilo šta veće", upozorio je on.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.