KFOR uručio donaciju za rekonstrukciju krova Omladinskog centra u Velikoj Hoči

Donacija KFOR Velika Hoča
FOTO: KFOR/Facebook

Italijanski kontigent KFOR-a podržao je radove na rekonstrukciji krova i oluka na Omladinskom centru u Velikoj Hoči, kao i solarno napajanje strujom za isti objekat. Ovi radovi će biti od suštinskog značaja za korišćenje prostorija od strane mladih iz sela, piše Radio Goraždevac.

Primopredaju vredne donacije obavio je komandant Regionalne komande KFOR-a Zapad, pukovnik Andrea Bertako.

Na inauguraciji ovog projekta predstavnik Velike Hoče, Miroslav Lukić, zahvalio se KFOR-u, a posebno italijanskom kontingentu, što su pomogli u ovom značajnom projektu koji će deci iz sela pružiti priliku da se susreću na „bezbednim i modernim mestima“.

Italijanski kontingent misije KFOR-a, realizacijom projekata civilno-vojne saradnje, kako je saopšteno, nastoji da obezbedi ispunjenje zadatka misije po Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN-a, kako bi se garantovalo bezbedno i sigurno okruženje za sve zajednice koje žive na Kosovu.

Donacija je uručena i stručnoj poljoprivredno-prehrambenoj školi „Ymer Prizreni“ u opštini Prizren. Isporučena im je profesionalna kuhinja velikog kapaciteta sa pričvršćenim zidom i električnom konstrukcijom za usklađenost i efikasnost sve opreme.

Donacije koje je omogućio KFOR deo su stalne posvećenosti Italije da nepristrasno podrži sve zajednice na Kosovu, bez obzira na njihovu etničku pripadnost, navodi se u saopštenju KFOR-a.

Radio GoraždevacPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.