KFOR isporučio brašno i sredstva za dezinfekciju u Gračanici, Suvom Dolu i Ugljaru

KFOR - donacija
FOTO: KFOR

Vojnici regionalne komande KFOR-Istok pomogli su Crvenom Krstu Kosova isporukom brašna i dezinfekcijskih materijala za institucije u Suvom Dolu, Ugljaru i Gračanici.

Kako se navodi u saopštenju KFOR-a, ukupno osam tona brašna i alkohola za dezinfekciju distribuirano je Osnovnoj školi u Suvom Dolu, Domu zdravlja u Ugljaru i ustanovi Crvenog krsta u Gračanici.

„KFOR Regionalna Komanda-Istok kombinovala je napore svojih manevarskih bataljona i timova za vezu i nadgledanje – uključujući i slovenački LMT – da ispuni zahtev Crvenog krsta“, dodaje se u saopštenju.

“Srećni smo što možemo pomoći u isporuci ovih neophodnih potrepština. Primarna misija Regionalne komande Istok je da doprinese sigurnosti i bezbednosti područja i slobodi kretanja za sve građane Kosova u skladu sa KFOR-ovim mandatom od UN-a, ali je čast pomoći institucijama na Kosovu u ovim izazovnim vremenima“, rekao je pukovnik američke vojske, Erik Rajli-komandir Regionalne komande KFOR-a Istok, povodom isporuke ove donacije.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.