KEDS: Elektrosever počeo sa postavljanjem pametnih brojila na Severu

FOTO: KEDS

Izvođač radova KEDS-a, Elektrosever, započeo je sa postavljanjem pametnih brojila na severu Kosova, potvrđeno je danas iz ove energetske korporacije.

Preduzeće za distribuciju električne energije na Kosovu (KEDS) potvrđuje i da će se preko njih sada vršiti dalja regulacija distribucije i snabdevanja električnom energijom potrošača na Severu Kosova.

„Ugradnja ovih pametnih brojila se pokazala veoma efikasnom u uslugama i bezbednosti distribucije i snabdevanja električnom energijom“, poručili su iz KEDS-a.

Preciziraju da se na Severu očekuje postavljanje 5,000 ovih brojila.

Da se sa ovim procesom započelo, potvrđeno je juče i iz Elektrosevera.

Deo Kosovske Mitrovice u kom su se tokom jučerašnjeg dana postavljala bio je nekoliko sati bez električne energije, a u pitanju su ulice Cetinjska, Bosanska, Lovćenska i deo ulice Oslobođenja.

U iščekivanju novih brojila, građanima Severa Kosova početkom marta počeli su da stižu paušalni računi, odnosno predračuni za struju za mesec februar u iznosu od 21.60 evra, kako je i prethodno najavio predsednik SO Severna Mitrovica, Nedžad Ugljanin, uz navode da će se isti paušalni iznos plaćati i za mart i april mesec.

Međutim, takođe prošlog meseca, bez prethodne najave, ponovo za mesec februar, pored paušalnih računa, potrošačima su uručeni i drugi računi na osnovu, kako iz Elektrosevera tvrde – realne potrošnje i merenja stanja.

Građani severnog dela Kosovske Mitrovice u većini su smatrali da su ti računi nerealni, odnosno previsoki i da ne odražavaju realnu potrošnju, žaleći se upravo na to da im brojila nisu ispravna.

Pojedini su čak tvrdili i da ih neće platiti, a Elektrosever pozvao ih je potom da im se obrate za bilo kakve nedoumice i da su otvoreni za reklamacije.

Građani K.Mitrovice: Računi nerealni, brojila neispravna, neću da platim, pa neka mi isključe struju, možemo i na sud

Više o nedavno započetom procesu plaćanja električne energije čitajte na našoj tematskoj stranici: StrujaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.