Karate i kik boks: Tri zlata i bronza za sportiste iz Kosovske Mitrovice

Protekli vikend bio je izuzetno uspešan za mlade sportiste iz Kosovske Mitrovice. Na Sever KiM-a iz centralne Srbije i Vojvodine u nedelju su stigle čak četiri medalje – tri zlatne i jedna bronzana. 

Na državnom prvenstvu u karateu za poletarce, pionire i nade, održanom u Mladenovcu, članovi Omladinskog karate kluba "Kosovska Mitrovica" – jedanaestogodišnja Sara Nedeljković i desetogodišnji Stefan Timotijević – okitili su se zlatnim medaljama. Sara je bila najbolja u kategoriji od 45 kilograma, dok je Stefan osvojio prvo mesto među dečacima, u kategoriji do 37 kilograma. 

Pored dva zlata, članovi OKK "Kosovska Mitrovica" osvojili su bronzu, u ekipnoj konkurenciji pionirki, kojom se, kako ističu iz kluba, jača kolektivni duh i povezanost u karateu koji je individualni sport.

Zapažene rezultate na ovom takmičenju, među 117 klubova iz centralne Srbije, koliko ih je učestvovalo, imali su i Jovan Murganić, Lejla Bandić i Anastasija Mojsilović koji su izgubili u borbi za treće mesto i ostvarili plasman od četvrtog do petog mesta.

Uspesima mladih karatista, OKK "Kosovska Mitrovica" zauzeo je osmo mesto među karate klubovima u Srbiji. 

Za KBK "028" zlato

Protekla nedelja bila je uspešna i za članicu Kik boks kluba "028", Nataliju Savić. Ona je na državnom prvenstvu u Somboru juče osvojila zlato u konkurenciji kadetkinja do 60 kg, u kategoriji kicklight.  

Godinama unazad sportisti sa Severa KiM-a ostvaruju zapažene rezultate na takmičenjima u centralnoj Srbiji i regionu. Među njima, upravo se najviše ističu karatisti, kikbokseri, ali i MMA borci i odbojkaški timovi. 


Sa Natalijom Savić razgovarali smo pred sam kraj protekle godine, nakon njenog uspeha na Balkanskom prvenstvu u Nišu i osvojene dve zlatne medalje. O tome čitajte u vesti:

Mladi i uspešni Mitrovčani: Preuzmite inicijativu – "Zašto da ne stvaramo bolje SAD?"

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.