Karabinjeri finansirali izgradnju košarkaškog terena za OŠ „Kralj Milutin“ iz Gračanice

Foto: MSU

OŠ „Kralj Milutin“ iz Gračanice juče je dobila košarkaški teren. Novi deo sportske infrastrukture škole donacija je Kontingenta Multinacionalne specijalizovane jedinice (MSJ) Karabinjera sa sedištem u Prištini, koji je preko svog tima za civilno-vojnu saradnju (Civil Military Cooperation), a potpomognut sredstvima Italijanske Komande zajedničkih snaga iz Rima (C.O.I.), prikupio sredstva za izgradnju ovog košarkaškog terena.

Cilj projekta vrednog 6.000 evra je da pomogne školi u nameri da svojim učenicima pruži sveobuhvatnu obrazovnu ponudu kako bi se mlade generacije zainteresovale za kulturu sporta i socijalizacije, saopštili su Karabinjeri.

Ceremoniji otvaranja košarkaškog terena prisustvovali su komandant puka Karabinjera, pukovnik Ruđero Kapodivenco (Ruggero Capodivento), gradonačelnik Gračanice Srđan Popović, direktor opštinskog odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu Aleksandar Popović, direktor škole Vlada Milkić, ali i oni za koje je teren izgrađen – učenici OŠ „Kralj Milutin“.

Nakon svečanog presecanja trake teren su isprobali nastavnici škole „Kralj Milutin“ i nekoliko Karabinjera odigravši simboličnu utakmicu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.