KAP: Iseljavanje hotela ”Junior” po zakonu

Izvor: RTK 2 (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Povodom najnovijih dešavanja u vezi za iseljavanjem raseljenih lica iz hotela „Junior“ u opštini Štrpce koji se dogodio u ponedeljak, saopštenjem se oglasila Kosovska agencija za privatizaciju. Saopštenje prenosimo u celini.

 
Kosovska agencija za privatizaciju je osnovana i vrši mandat na osnovu zakona br. 04/L-034, koji joj daje mandat da upravlja društvenim preduzećima i imovinom u društvenom vlasništvu, uključujući i ovlašćenje da ih proda putem procesa privatizacije i/ili procesa likvidacije i da zadovolji važeća poverilačka potraživanja od prihoda. 
 
U okviru redovnog plana rada Agencije, Upravni odbor u saglasnosti sa postupkom i zakonskim rokovima definisanim zakonom KAPa, doneo je odluku da započne proces likvidacije hotela „Junior“ od 16 juna 2014. 
 
U vezi sa pitanjem zbrinjavanja raseljenih porodica u hotelu „Junior“, Agencija je imala korespondenciju sa Ministarstvom za zajednice i povratak, gde je tražila informacije u vezi sa razvojem događaja u rešavanju pitanja zbrinjavanja stanovništva koje se tamo nalazi, odnosno njihovog iseljavanja iz hotela „Junior“. U ovom slučaju, Agencija je zahtevala da se preduzmu propisne mere i da se ustanovi optimalan datum u cilju prodaje ove imovine, koja će biti obavljena u okviru predviđenih zakonskih okvira u poslednjem kvartalu 2014. 
 
KAP je u saradnji sa Ministarstvom za zajednice i povratak, opštinskim vlastima i zvaničnicima DP-a u procesu nalaženja adekvatnog rešenja u optimalnom vremenskom roku, u cilju da se privatizacija ove imovine obavi u zakonski predviđenom roku. Privatizacija preduzeća Frigoriferi u Šilovu je sličan slučaj gde je Agencija održavala odličnu koordinaciju sa odgovarajućim vlastima. 
 
Dana 16 juna, Likvidacioni organ DP-a Junior održao je sastanke sa predstavnicima preduzeća, Zamenikom gradonačelnika opštine Štrpce i Šefom kabineta gradonačelnika opštine Štrpce. Na ovom sastanku, KAP je razjasnio svoje obaveze kao i činjenicu da će Agencija koordinirati svoje aktivnosti sa Ministarstvom za zajednice i povratak. 
Likvidacioni organ DPa Junior angažovaće predstavnike preduzeća u cilju pomoći u vezi sa dokumentacijom ovog preduzeća, navodi se u saopštenju Kosovske agencije za privatizaciju.


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.