T. Stanić najavio otvaranje filmske produkcije u Gračanici

Izvor: RTK 2 (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)
 
Proslavljeni glumac Ateljea 212 Tihomir Stanić koji na Kosovu boravi povodom Vidovdaskih svečanosti sa monodramom “Nedovršena priča”, najavio je danas otvaranje filmske produkcije u Gračanici.
 
O uspostavljanju saradnje Stanić je danas razgovarao sa gradonačelnikom opštine Gračanica Branimirom Stojanovićem.
 
“Dobio sam veliku inspiraciju, ne da dođem samo kao glumac, nego i kao filmski producent. Otvorili smo mogučnost da u Gračanici napravimo filmsku produkciju i da jako brzo realizujemo neke filmove”, rekao je Stanić.
 
Gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović rekao je da je sa Stanićem razgovarao o uspostavljanju dugoročne saradnje u cilju unapređenja kulturnog života u Gračanici. 
 
Gračanica je dolaskom Tihomira Stanića dobila važnog saveznika i pomoćnika u našoj nameri da Gračanica postane važan kulturni centar na mapi Srbije i da postane važno turističko mesto na mapi svih Srba i svih koji vole da putuju i vide kulturno-istorijsko blago Srba. Nadam se da će od sada biti naš ćest gost i da ćemo raditi na novim projektima“, kazao je Stojanović.
 
Gradonačelnik je ovom prilikom poklonio Staniću književna dela Janićija Popovića i uručio zahvalnicu za doprinos kulturi i pozorištu u Gračanici, navodi se u sapštenju.
 
Zahvalivši se na gostoprimstvu svojim domaćinima, Stanić je rekao da boravak u Gračanici za njega ima poseban značaj.
 
“Kad dođem ovde imam osećaj da sam došao kući, da sam došao na izvorište sopstvenog porekla, sopstvene kulture i duhovnosti. Sa velikim uzbuđenjem sam provodio vreme ovde I to je nešto što se sigurno ne može nikad zaboraviti.”
 
Glumac Ateljea 212 nastavlja danas svoju kosovsku mini-turneju gostovanjem od 19 sati u Štrpcu sa pomenutom monodramom „Nedovršena priča“.
 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.