Kancelarija za KiM: U Kišnici precrtan znak na srpskom jeziku, postavljena tabla „UČK“; Izostao odgovor KP

FOTO: Kancelarija za KiM

U naselju Kišnica, nadomak Gračanice na postavljenoj dvojezičnoj tabli, crnom bojom precrtan je naziv ovog mesta na srpskom jeziku, dok je istovremeno na putu ka delu naselja u kome žive pretežno Srbi postavljena tabla sa oznakom „UČK“, saopštila je Kancelarija za KiM. Kosovska policija se nije oglašavala o navodima Kancelarije, dok ujedno nije odgovorila ni na upit KoSSev portala koji smo im uputili još ovog jutra.

Iz Kancelarije su saopštili da na tablu sa oznakom „UČK“ direktno gledaju Srbi, što, kako navode, „predstavlja pretnju srpskom narodu koji je strašno stradao od strane ove zločinačke i terorističke organizacije“.

„Nema sumnje da je reč o još jednoj provokaciji u režiji Albanaca osokoljenih antisrpskom politikom Prištine i Aljbina Kurtija kojima je glavni cilj da se sve srpsko protera sa Kosova i Metohije“, poručuju iz Kancelarije.

Dodaju i da Priština i Kurti kojima „smetaju srpska imena i srpski jezik, koliko god se trudili, neće moći ni da izbrišu srpsko postojanje na KiM, niti da proteraju Srbe sa svojih vekovnih ognjišta“.

„Kako je to dozvoljeno da se znakovi UČK postavljaju širom KiM, ali se Srbi progone zbog zalaganja za Zajednicu srpskih opština?“, upitali su iz Kancelarije te naveli da odgovor treba da da međunarodna zajednica.

Iz Kosovske policije se do sada nisu oglašavali povodom navoda Kancelarije za KiM.

Policija ujedno nije odgovorila na upit KoSSev portala da potvrdi navode Kancelarije i saopšti više detalja o samom slučaju.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.