Kancelarija za KiM: Otvorena renovirana ambulanta u Suvom Grlu

 

Renovirana ambulanta u Suvom Grlu
FOTO:Renovirana ambulanta u Suvom Grlu, Kancelarija za KiM

U selu Suvo Grlo, u opštini Srbica, danas je otvorena kompletno renovirana ambulanta. Meštani ovog sela će već od sutra moći da se pregledaju u prostorijama ove ambulante. Pored lekara i medicinske sestre biće im dostupno i sanitetsko vozilo 24 sata, saopštili su iz Kancelarije za KiM koja je finansirala renoviranje.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM, Svetlana Miladinov, kazala je prilikom otvaranja ustanove da je sada omogućena još bolja i kvalitetnija zdravstvena zaštita meštanima Suvog Grla.

Miladinov je napomenula da je ambulanta bila u lošem stanju, da je krov propao, stolarija, izolacija, instalacije, te da je bila primetna i vlaga.

„Sada smo sve to rekonstruisali, tokom dana će u ambulanti biti postavljen i inventar i već sutra će prvi pacijenti moći da dođu kod svog lekara“, kazala je.

Ona je podsetila da je Kancelarija u prethodnom periodu uradila analizu stanja napuštenih i oronulih zdravstvenih ustanova kojima je neophodna sanacija i da se krenulo u njihovu adaptaciju, kao i da je letos otvorena renovirana ambulanta u selu Vidanje kod Kline.

Najavila je rekonstrukciju još osam ambulanti i to u Dobrotinu, Suvom Dolu, Ponešu, Straži, Bušincu, Boscu, Kololeču, Istoku ali i u drugim mestima u narednoj godini.

„Kvalitetna zdravstvena zaštita je važna i mi ćemo nastaviti sa ovim projektom“, navela je.

Pomoćnica direktora navodi da se uporedo sa sanacijom objekta, sredstvima Kancelarije nabavlja i neophodna oprema za zdravstvene ustanove.

Doktorka Tatjana Vlašković, direktorka Doma zdravlja Zubin Potok, kome pripada i ambulanta u Suvom Dolu, rekla je da će renovirana ambulanta i dostupniji lekar mnogo značiti za pružanje kvalitetnije primarne zdravstvene zaštite, prenosi Kancelarija za KiM.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.