Kancelarija za KiM: Opljačkana kuća povratnika iz Istoka; KP: Istražujemo slučaj

 

Foto: Kancelaija za KiM
Foto: Kancelaija za KiMkancelarija

Kuća povratničke porodice Repanović, u naselju Osojane, u opštini Istok, obijena je i opljačkana sedmi put ove godine, saopštila je danas Kancelarija za KiM. Kosovska policija potvrdila je navode o krađi, navodeći da je istraga u toku.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za KiM, i prethodno su, u junu ove godine, dve povratničke porodice Repanović iz Osojana opljačkane – jednoj je obijena kuća, a drugoj ukradena poljoprivredna mašina.

Odgovorni ni za jedno od ovih krivičnih dela nisu pronađeni, poručili su i izrazili zabrinutost zbog novog incidenta.

„Očigledno je da politika nekažnjavanja zločina nad Srbima šalje jasnu poruku izgrednicima da su Srbi i njihova imovina dozvoljene mete“, saopštili su iz Kancelarije za KiM, uz ocenu da se Priština rečima zalaže za omogućavanje bezbednog povratka raseljenih porodica, ali ne i u praksi.

Za kraj su zatražili da se počinioci privedu pravdi, i da time prištinske institucije dokažu svoju opredeljenost mirnom suživotu.

KP: Policija radi na rasvetljavanju slučaja

Iz Kosovske policije su za Radio Goraždevac potvrdili da su primili žalbu Dragana Repanovića koji je naveo da mu je obijana pomoćna zgrada, iz koje je odnet alat u vrednosti od oko 100 evra.

Na lice mesta je izašla forenzička ekipa i izvršila uvišaj. Istraga je u toku, rekao je za ovaj medij portparol policije Fadilj Gaši.

Radio Goraždevac piše i da je Repanović savetnik ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi, Dalibora Jevtića.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.