Kancelarija za KiM: Generalu Bojoviću pritvor od 30 dana

Iako su kosovski mediji prethodno javili da je uhapšeni bivši general Vojske Jugoslavije i Srbije, Milovan Bojović, pušten na slobodu, Tanjugu su iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju potvrdili da je Bojoviću ipak određen pritvor u trajanju od 30 dana. Bojović se nalazi u pritvoru u Gnjilanu i lošeg je zdravstvenog stanja.

"Javili su nam da je u pritvoru u Gnjilanu, ići će sestra sa advokatom da ga poseti u ponedeljak. Dali su mi da ga čujem, stanje mu se pogoršalo, mnogo je loše zvučao. Sestra će poneti nalaz lekara da je senilan i da nije dobrog zdravlja," izjavila je ćerka ovog nekadašnjeg general, Gordana Bojović, u izjavi za RTV Mir, objasnivši i da porodica dugo nije znala gde se on nalazi. 

Nekadašnji general VJ uhapšen je, kako su juče preneli kosovski mediji, na prelazu Merdare, zbog sumnje da je odgovoran za zločine nad albanskim civilima 1998. i 1999. godine. Kosovsko veće za zaštitu prava i ljudskih sloboda (KMDlNj) je u reakciji na hapšenje navelo da je general Bojović "imao komandnu odgovornost i da je vodio operacije srpske vojske u regionu Laba". 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.