Kancelarija: Sigurniji krov nad glavom za još četiri porodice u K. Kamenici

radovi na izgradnji kuće socijalno ugorženima
Foto: Kancelarija za KiM

Četiri socijalno ugrožene porodice u opštini Kosovska Kamenica rešiće svoje dugogodišnje stambene probleme, zahvaljujući sredstvima Kancelarije za KiM.

„Stambeno zbrinjavanje jedan je od prioriteta Kancelarije za KiM, a kao dokaz obezbeđena je pomoć u vidu osnovnog građevinskog materijala za adaptaciju, sanaciju i dogradnju domaćinstva za još četiri socijalno ugrožene porodice u Kosovskoj Kamenici“, saopšteno je iz Kancelarije.

Navode da će dugogodišnje stambene probleme, izazvane i poplavama početkom godine u opštini Kosovska Kamenica, Kancelarija rešiti porodici Srđana Dejanovića, koja će dobiti pomoć u vidu kompletne nadogradnje kuće, dok će porodice Nade Đorđević, Sretena Dikića i Novice Simića dobiti pomoć celokupnog građevinskog materijala za sanaciju i adaptaciju postojećih kuća.

Jelena Stojković, pomoćnica direktora Kancelarije za KiM posebno je istakla da je ove godine dodeljen rekordan budžet za stambenu pomoć porodicama koje žive južno od Ibra i da je samo za ovu opštinu uloženo više od 23,2 miliona dinara, čime su ukupno 103 porodice dobile pomoć u izgradnji, rekonstrukciji i građevinskom materijalu.

„Pored pomoći koju smo kontinuirano pružali, sada smo na kraju godine odvojili sredstva za još nekoliko porodica kojima je potreba neka vrsta pomoći u stambenom zbrinjavanju“, rekla je ona i dodala da na ovome Kancelarija neće stati, već da istim tempom nastavljaju i naredne godine.

Sama pomoć dodeljuje se porodicama koje žive u ruiniranim kućama, sa vrlo ograničenim novčanim primanjima, kao i onima koji su teškog zdravstvenog stanja, što su bili i kriterijumi koje je komisija na terenu prethodno uvažila kao prioritete, saopšteno je iz ove institucije.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.