Kancelarija: Kamenovan automobil u S.Dolu; KP: Nema prijave štete, a trenutno ni dokaza, istražujemo

Foto: KoSSev

Kancelarija za KiM izvestila je sinoć da je u Suvom Dolu kamenovano vozilo kojim je upravljao Srbin, te da je na istom pričinjena materijalna šteta. Slučaj je za KoSSev potvrdila i Kosovska policija. Međutim, iz ove institucije navode da im nisu prijavljena oštećenja na automobilu, kao i da je oštećeni bio pod uticajem alkohola. Sa druge strane, i jedni i drugi se slažu oko toga da vozač nije povređen.

„U multietničkom naselju Suvi Do večeras je kamenovano vozilo kojim je upravljao S. B. On srećom nije povređen, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta“, saopštili su sinoć oko 21.40 časova iz Kancelarije za KiM.

Naglasili su da je ova osoba vozila automobil sa registarskim oznakama Kragujevca.

„To nedvosmisleno ukazuje da je napadnut jer je Srbin“, ocenjuju iz Kancelarije.

Konstatuju da je od početka godine primećen povećan broj incidenata prema Srbima koji žive u multietničkim sredinama na KiM, a posebno u Suvom Dolu.

U ovom mestu je prošle nedelje napadnut maloletnik srpske nacionalnosti, a potom je uhapšen jedan od osumnjičenih – 22-godišnji Albanac.

KoSSev portal se u vezi sa novim navodima Kancelarije obratio Kosovskoj policiji.

Avni Zahiti, Portparol za region Mitrovica Jug koji je teritorijalno nadležan za naselje Suvi Do, potvrdio nam je da je slučaj prijavljen.

On, međutim, tvrdi da u prijavi stoji da su deca bacala kamenice „u pravcu auta“.

„Oko 21:00 policija je dobila informaciju da je Srbin sa Kosova prijavio da je, dok je bio u pokretu, dvoje dece bacalo kamenice u pravcu njegovog automobila“, kazao je Zahiti.

Ujedno naglašava da nema prijava o oštećenjima na automobilu, kao i da je neko povređen.

Iz policije tvrde i da na licu mesta nisu pronašli nikakve dokaze u vezi sa ovim slučajem, ali i da će da nastavi da ga isti istražuje.

Zahiti ujedno tvrdi da je oštećeni bio pod dejstvom alkohola.

„Od podnosioca pritužbe je zatraženo da se izjasni u vezi sa informacijama, ali on do sada nije izrazio spremnost da se izjasni, jer je bio pod dejstvom alkohola“, naveo je Zahiti u odgovoru koji je našem portalu dostavljen u ponoć.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.