Kampanja za gradonačelnika Severne Mitrovice počinje sutra

Izvor: RTK 2 (tekst na srpskom originalno preuzet sa www.rtklive.com)

Kampanja za gradonačelnika Kosovske Mitrovice, na izborima zakazanim za 23. februar, u kojoj će učestvovati četiri kandidata, počinje sutra i trajaće pet dana.

Kandidati za gradonačelnika su Oliver Ivanović – predstavnik Gradjanske inicijative "SDP", Goran Rakić iz GI "Srpska", Musa Miftari iz Demokratskog saveza Kosova (LDK) i Fljorent Azemi iz Demokratske partije Kosova (PDK).

Pravo glasa, na osnovu biračkog spiska, prema podacima Centralne izborne komisije Kosova imaće 28.429 glasača, što je, u odnosu na novembarske izbore, više za oko 500 birača.

"Registrovana su 342 birača koja su u medjuvremenu postala punoletna i stekla pravo glasa, odredjeni broj birača je takodje regulisao lična dokumenta i Civilni registar ih je izbacio kao nove birace koji ranije nisu bili u spisku", rečeno je u CIK-u.

Iz evidencije su izbrisane i 102 osobe koje su u medjuvremenu preminule.

Izborna kampanja će trajati samo pet dana – počinje sutra 17. februara i trajaće do ponoci u petak, 21. februara.

Ivanović je jedni kadnidat koji je učestvovao i na prethodnim krugovima izbora za prvog čoveka Kosovske Mitrovice.

Izbori za gradonačelnika Severne Mitrovice ponavljaju se 23. februara jer je gradonačelnik Krstimir Pantić iz GI Sprska, izabran u trećem krugu glasanja, odbio da potpiše svečanu izjavu na dokumentu koji je imao prelepljene oznake kosovske državnosti.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.