Kallxo: Šok bombom na policajca-ovog sudiju u Prištini

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Sinoć oko 23.00 u Prištini, u ulici „Bajram Curri“, nepoznata osoba je bacila šok-bombu u pravcu sudije EULEX-a.

Izvori Kallxo-a iz Kosovske policije potvrdili su incident koji se dogodio na lokaciji pod nazivom „Moving Tover“.

Policija je saopštila da je oko 23:02 dobila informacije o eksploziji u ulici „Bajram Curri“, dok su policijske istražne jedinice izašle na lice mesta.

KoSSev: Portal KoSSev je ranije danas pisanim putem zatražio potvrdu slučaja, kao i komentar od EULEX-a u vezi sa navodima kosovskih medija o napadu na sudiju ove misije. Međutim, do objavljivanja ove vesti odgovor iz EULEX-a nije stigao.

Prema policijskim izvorima, posle inicijalne istrage, ustanovljeno je da je, dok je sudija EULEX-a prolazio, nepoznata osoba bacila šok bombu u njegovom pravcu.

Sredstvo je eksplodiralo, ali nije izazvalo materijalnu štetu ili povrede kod ljudi.

„Na licu mesta su pronađena dva neispaljena metka, osigurač bombe, ‘kašika’ bombe i eksplodirana šok bomba. Osumnjičeni je pobegao u nepoznatom pravcu. Što se tiče slučaja, glavni tužilac je naložio da se slučaj pokrene kao upotreba oružja ili opasnog sredstva i neovlašćeno posedovanje ili kontrola oružja. Slučaj je pokrenut i istraga je u toku,“ navodi se u policijskom izveštaju do kojeg je došao Kallxo.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.