Kadri Veselji uveren da će se demarkacija izglasati u sredu, Pacoli tvrdi u martu

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji, uveren je da će se u sredu, posle postizanja konsenzusa sa albanskim partijama, usvojiti Sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom.

Kosovo24sata:

Pacoli: U sredu samo rasprava, demarkacija u martu 

Suprotne tvrdnje iznosi Veseljijev partner u vladi – Bedžet Pacoli – koji ne očekuje da se glasanje završi u sredu, kada je i zakazana naredna sednica.

On kaže da u sredu očekuje samo raspravu, dok drugu nedelju marta vidi kao ključnu za usvajanje sporazuma u Parlamentu Kosova.

"Očekujem da će se usvojiti jer građani naše zemlje čekaju. Niko nema pravo da blokira građane na njihovom putu ka EU, liberalizaciju viznog režima, jačanje suvereniteta države Kosovo. Dobra vest je što smo postigli konsenzus. Posle više od mesec dana našli smo zajednički jezik sa delom opozicije o ratifikaciji sporazuma ali čekamo i mišljenje kolega iz Pokreta Samoopredeljenje i Srpske liste," rekao je između ostalog predsednik Skupštine Kadri Veselji u intervjuu za RTV21.

Iako nije rekao da li su obezbedili dovoljan broj glasova za ratifikaciju Sporazuma o demarkaciji Veselji kaže da je u stalnom kontaktu sa poslanicima koji su protiv ratifikacije kako bi u sredu glasali za sporazum.

On se nada da će posle ratifikacije Sporazuma građani moći slobodno da se kreću od decembra.

RTK2

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.