K.Mitrovica: Novogodišnji pokloni za četvrto dete u porodici, Spirić najavio i novčanu pomoć

FOTO: Privremeni organ Opštine K. Mitrovica

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, uručio je danas novogodišnje poklone za 38 porodica sa četvoro i više dece sa teritorije te opštine. Pokloni su namenjeni upravo za četvrto po redu dete u ovim porodicama, a uručeni su i mališanima iz Suvog Dola.

Osim poklona, Spirić je danas ujedno najavio da će tokom ove godine svako treće i četvrto novorođeno dete sa teritorije opštine Kosovska Mitrovica – dobijati novčani iznos od 10.000 dinara od strane lokalne samouprave tokom čitave 2023. godine.

„Ovo je stimulans mladima da naprave korak više u proširenju porodice zarad ostanka i bolje budućnosti na ovom prostoru“, poručio je Spirić.

Takođe danas u njegovo ime, mališanima iz Suvog dola novogodišnje poklone uručila je načelnica društvenih delatnosti, Svetlana Pindović.

„Neprocenjiv je osećaj sreće kada se ugleda radost u očima dece kojima su pokloni namenjeni, jer suština i jeste u darivanju. Na ovaj način, ispunjena su srca mališana i izmamljen je osmeh na njihovim licima“, navela je Pindović.

Poručila je da će Privremeni organ i dalje nastaviti sa aktivnostima poput ove.

„Privremeni organ i nadalje nastavlja sa aktivnostima kada su deca, tj. naša budućnost u pitanju, jer deca jesu ukras i centar sveta”, istakla je Pindović.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.