Juratović: Ne verujem da je „moćna zemlja“ tražila da Priština uvede takse

Juratović
FOTO: N1/Printscreen

Poslanik Socijaldemokratske partije i član Odbora za spoljne poslove u nemačkom Bundestagu, Josip Juratović, kaže da ne veruje da je bilo koja velika i moćna evropska zemlja tražila od Prištine da uvede takse, kako bi se Srbija navela da izađe iz dijaloga, kako je to izjavio predsednik Aleksandar Vučić. Juratović je u izjavi za N1 podsetio da je Brisel uvek kritikovao taj potez Prištine.

„EU je to kritikovala i još kritikuje, ali nema mehanizme da na direktan način utiče na uvođenje ili ukidanje taksi. Ali u svakom slučaju to je jedna tema gde mi jasno dajemo do znanja Prištini da to nije u redu“, rekao je Juratović.

Na pitanje da prokomentariše izjavu predsednika Srbije, koji je izjavio da je jedna velika i moćna evropska zemlja tražila od Prištine da uvede takse s ciljem da se Srbija izvede iz dijaloga, Juratović kaže da ne veruje u to.

„I ne verujem da je to neka velika i moćna zemlja rekla. Ne verujem da se tako izjasnila. Ne verujem, zašto bi nekome bilo u interesu u EU da se destabilizuje region Zapadnog Balkana, a to je destabilizacija“.

Kaže i da je kosovski premijer, Aljbin Kurti, nagovestio da će ukinuti takse Srbiji i smatra da novoj vladi u Prištini treba dati 100 dana šanse jer je tek formirana.

N1

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.