Još jedna zaplena piva, sada kod prelaza Mučibaba; KP: „Vozač pokušao da pobegne, pa smo ga uhvatili“

pivo zaplena
FOTO: Kosovska policija

Pripadnici Kosovske policije sprečili su još jedan pokušaj krijumčarenja robe – uglavnom piva, a najviše Zaječarskog i uhvatili vozača koji je, kako navode, pokušao da im pobegne.

Jedinice operativne grupe Istok u saradnji sa kosovskom carinom pojačale su kontrole na terenu s ciljem sprovođenja mera za sprečavanje i borbu protiv krijumčarenja.

Tako su juče u blizini centralne Srbije, odnosno pojasu sela Mučibaba naišli na beli kombi marke Reno sa srpskim registarskim oznakama.

Policija sumnja da je ovo vozilo ilegalno ušlo na teritoriju Kosova iz pravca centralne Srbije i to planinskim putevima.

Vozač je, navode iz KP, pokušao da izbegne zaustavljanje, uputivši se upravo ka planinskom putu, gde je napustio vozilo i pobegao.

Policija je, međutim, uspela da ga pronađe, dodaje se u saopštenju.

Prilikom pregleda vozila pronađena su uglavnom alkoholna pića, tj. pivo u većoj količini, kao i mineralna voda za koju vozač nije imao dokumenta:

Zaječarsko pivo 34 gajbe, Hajneken četiri gajbe, Tuborg 11 gajbi, Pils 7 gajbi – ukupno 1.120 flaša i mineralna voda Bivoda 9 paketa.

O slučaju je obavešten nadležni tužilac u Gnjilanu, dok je roba upućena na carinski terminal.

Istog dana je i na Severu Kosova zaplenjena roba za koju se sumnja da je krijumčarena i to nakon pretresa na dve lokacije – u selu Žitkovac u opštini Zvečan i na ulazu u Leposavić.

Pronađeni su uglavnom prehrambeni proizvodi (veća količina kutija graška), kao i veća količina paketa za ličnu higijenu – toalet papira.

Istovremeno, pronađena su i zaplenjena bezalkoholna pića, kao i alkoholna pića. Međutim, nije navedeno i koliko tačno.

Kosovske vlasti su od juna uvele „privremenu operativnu bezbednosnu meru“ kojom je zapravo blokiran ulaz za srpsku robu i poštanske pakete.

Od tada je manjak srpske robe primetno vidljiv na Kosovu.

U najnovijem izveštaju Evropske komisije, Kosovu se zbog toga spočitava kršenje i obaveza proisteklih iz CEFTA-e, ali i sporazum o stabilizaciji i pridruživanju – tako što blokira poštanske pakete i robu iz Srbije.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.