Još 54 Avganistanca otišlo sa Kosova u SAD

Foto: Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova

Ukupno 54 migranta iz Avganistana, koji su privremeno boravili u kampu Lija (Liya), rano jutros krenuli su iz Prištine put Sjedinjenih Američkih Država.

Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova danas se oprostilo od avganistanskih državljana i poželelo im sve najbolje u daljem životu.

„Bilo je zadovoljstvo poželeti vam dobrodošlicu ovde i pokazati gostoprimstvo“, navelo je ministarstvo na Fejsbuku.

Dodaju i da ova institucija, neumorno radi sa Ambasadom SAD u Prištini, kako bi izbeglice iz kampa Lija (Liya) napustile Kosovo i započele novi život.

Inače, ovo je već treća grupa avganistanskih migranata koja napušta Kosovo u poslednja dva meseca.

Prva grupa od ukupno 141 avganistanskog državljanina je otišla 21. oktobra, dok je 5. novembra u drugoj grupi više od 100 njih bilo ispraćeno sa Kosova.

Kosovske vlasti prihvatile su avgusta meseca poziv SAD da privremeno smeste izbeglice iz Avganistana nakon preuzimanja vlasti od strane Talibana u ovoj državi.

Od tada je na Kosovo stiglo više stotina migranata u više grupa, a kosovska vlada saopštila je tada da će biti privremeni domaćin za oko 2.000 Avganistanaca, koji su u svojoj zemlji radili sa SAD i NATO snagama ili drugim međunarodnim organizacijama.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.