Jorg Ruter preuzeo dužnost direktora Savetodavnog tima za vezu NATO-a

Foto: KFOR

Brigadni general Jorg Ruter preuzeo je juče dužnost direktora Savetodavnog tima za vezu NATO-a od brigadnog generala Frenka T. Besta (Frank Best), koji je ovaj tim vodio od aprila 2020. godine.

Kako je navedeno u saopštenju KFOR-a, brigadni general Frenk T. Best rekao je da za sobom ostavlja jednu uspešnu misiju.

„Moja godina na Kosovu prošla je brzo. Nadam se, ne, nego siguran sam da je NALT stvorio razliku. Odlazim sa uspomenama iskrenog prijateljstva, i imao sam čast da radim sa jednim izvanrednim timom“, stoji u saopštenju.

Ističe se da novi direktor Savetodavnog tima za vezu NATO-a, brigadni general Jorg Ruter, ima impresivnu karijeru u nemačkim oružanim snagama kojima se priključio 1985. godine. Do nedavno, bio je šef Direkcije za opštu politiku u nemačkom Ministarstvu odbrane u Berlinu.

U saopštenju se zaključuje, da od avgusta 2016. godine, misija Savetodavnog tima za vezu NATO-a radi kao „podrška daljem razvoju bezbednosnih organizacija na Kosovu svojim prvobitnom mandatom, kroz koordinaciju građenja kapaciteta, obrazovanja i obuka“, zaključuje se u saopštenju.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.