Jevtić i Federiči o incidentima u povratničkim sredinama na KiM

Foto: Ministarstvo za zajednice i povratak

Ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić, sastao se danas sa novim komandantom KFOR-a, general-majorom Frankom Federičijem i tom prilikom s njim razgovarao o opštoj bezbednosnoj situaciji na KiM, sa posebnim osvrtom na incidente koji su se dešavali u povratničkim sredinama južno od Ibra.

Jevtić i Federiči su tokom sastanka naglasili da je preduslov napretka svakog društva, pa i kosovskog, miran život svih zajednica na KiM.

”To je ono za šta se konstantno zalažemo i na tome treba svakodnevno raditi”, rekao je ministar Jevtić.

Osim toga, tokom susreta razgovarano je i o političkoj situaciji na KiM, kao i o pandemiji kovid-19 i neophodnosti poštovanja svih preporučenih mera, kako bi se epidemiološka situacija stabilizovala, navodi se u saopštenju MZZP-a.

Zahvalivši se na srdačnoj dobrodošlici general-major Franko Federiči je ministru Jevtiću kazao da je KFOR uvek tu da pomogne ukoliko postoji potreba za tim, saopšteno je.

Inače, ovo je prvi susret ministra Dalibora Jevtića i general-majora Franka Federičija, od njegovog stupanja na dužnost komandanta KFOR-a.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.