Jeremić: Traže da opozicija učestvuje na izborima da bi Vučićevo priznanje Kosova bilo legitimno

Vuk Jeremić
Foto: VOA

„Isključiva svrha izlaska na izbore na proleće 2020. godine jeste davanje legitimiteta Vučićevom priznanju Kosova kao nezavisne države“, rekao je predsednik Narodne stranke, Vuk Jeremić, u Vrnjačkoj Banji gde je osnovan Opštinski odbor ove stranke. Tvrdi i da će već sledeće godine, „doći na naplatu pakt sa đavolom koji je 2012. godine SNS sklopio o Kosovu sa delom međunarodne zajednice“, prenosi Beta.

Međunarodna zajednica zahteva od srpske opozicije da učestvuje na izborima, jer „znaju da odluka Beograda o Kosovu“ ne bi bila legitimna ako bi je donele institucije izabrane na osnovu izbora koje bi opozicija bojkotovala, tvrdi Jeremić.

„Isključiva svrha izlaska na izbore na proleće 2020. godine jeste davanje legitimiteta Vučićevom priznanju Kosova kao nezavisne države. Bojkot je jedini način da pokvarimo taj plan. Učiniće apsolutno sve da nas nateraju da izađemo na unapred nameštene izbore“.

Ali, ukoliko, kako kaže, opozicija ostane jedinstvena i ne podlegne pritiscima – „Vučićeva upotrebna vrednost će postati veoma mala u očima onih koji su ga doveli na vlast“.

Jeremić je istakao da je zato bojkot najbrži put ka promeni vlasti i da Narodna stranka neće promeniti odluku da ne učestvuje na izborima na proleće.

„Mi nećemo prodati dušu đavolu. Ne smemo se prodavati ako hoćemo da izgradimo drugačiju – normalnu i demokratsku Srbiju. Narodna stranka će ostati čvrsta, mi smo najprincipijelnija i najčvršća opoziciona organizacija u Srbiji“, rekao je Jeremić.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.