Jednomesečni pritvor i drugom osumnjičenom zbog eksplozije u kojoj je poginuo policajac

Pored osumnjičenog Irana Badalija u slučaju eksplozije u selu Žur kada je poginuo policajac Sami Tači, Osnovni sud u Prizrenu odredio je pritvor još jednom osumnjičenom. Reč je o Arbenu Gašinu (Arben Gashin), bratu supruge Irana Badalija koji se tereti za tri krivična dela, prenosi Kallxo.

Osnovni sud u Prizrenu odredio je danas jednomesečni pritvor Gašinu, osumnjičenom za krivično delo izazivanje opšte opasnosti usled čega je poginuo policajac Sami Tači, kao i za druga dva dela – izazivanja opšte opasnosti koje je rezultiralo teškim telesnim povredama, koje su nanete drugoj dvojici policajaca usled eksplozije i za neovlašćeno posedovanje oružja.

Kako prenosi Kallxo, obojica optuženih sumnjiče se za saizvršilaštvo, međutim, navode tužilaštva negirao je osumnjičeni.

Sudija je zbog težine krivičnog dela osumnjičenom odredio jednomesečni pritvor.

Prethodno je i sam Badali negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret rekavši da u trenutku eksplozije nije bio kući i dodao da ne razume kako je došlo do eksplozije. Njemu je sud takođe odredio 30-dnevni pritvor.

Podsetimo, 28 januara u selu Žur kod Prizrena poginuo je policajac, dok su još dva povređena, kao i sin osumnjičenog Irana Badalija, kada se prilikom pretresa njegove kuće dogodila eksplozija.

Do eksplozije je došlo nakon poziva koji je policiji uputila ćerka Badalija, a zbog nasilja u porodici. Zbog sumnje da se u domu Badalija mogu naći i narkotičke supstance, na poziv se odazvala specijalizovana jedinica Kosovske policije, čiji je pripadnik, Sami Tači, stradao na licu mesta.

Pored Tačija, u eksploziji su povređene i njegove kolege, a jedan od njih, Artur Mrasori, prebačen je u Tursku na dalje lečenje. Za sada nije poznato kako i ko je postavio eksplozive.

Više o ovom slučaju čitajte u nastavku.

Šta se dogodilo u selu Žur i kako je poginuo policajac na zadatku

Tridesetodnevni pritvor za Irana Badalija

Eksplozija kod Prizrena, poginuo policajac, tri osobe povređene

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.