Jedna žrtva kovid-19 i 68 novoobolelih lica u srpskim sredinama na KiM

korona mere kovid mitrovica
FOTO: KoSSev

U opštinama na KiM sa većinski srpskim stanovništvom, od ukupno 188 testiranih uzoraka čiji su rezultati pristigli u toku jučerašnjeg dana, broj novoobolelih je 68, preminula je jedna osoba, a 26 lica je izlečeno, saopštio je Krizni štab podatke iz poslednjeg preseka.

Od poslednjeg preseka registrovan je jedan smrtni slučaj iz Prilužja, što je ujedno peti preminuli u ovom mesecu u srpskim sredinama na KiM. Ovo je 45. žrtva epidemije u srpskim sredinama.

Novooboleli su iz Kosovske Mitrovice – 27, Zvečana – 21, Zubinog Potoka – 4, Gračanice – 8, Prilužja – 3, Lipljana i Gnjilana po 2, Štrpca – 1.

Izlečeno je 26 osoba – 16 iz Kosovske Mitrovice, 5 iz Zvečana i po 1 iz Leposavića, Zubinog Potoka, K.Kamenice i Prilužja.

Od 18. juna beleži se novi porast obolelih, od tada do današnjeg dana izlečena je ukupno 1.101 osoba.

U istom periodu u srpskim sredinama na Kosovu ima 585 aktivnih slučajeva koronavirusa.

Hospitalizovano je 64 lica, 62 se leče u Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici, a dva pacijenta hospitalizovana su u KBC Niš. U kućnoj izolaciji nalazi se 521 osoba.

Do sada je u srpskim sredinama na Kosovu registrovano ukupno 1.731 osoba koje su bile pozitivne na koronavirus, od 7.381 testiranog uzorka.

Od toga je u Kosovskoj Mitrovici 548, u Zvečanu 289, u Leposaviću 244 i u Zubinom Potoku 159.

Na centralnom Kosovu je od početka pandemije ukupno 491 oboleli.

Poslednji presek za srpske sredine na Kosovu objavljen je 17. novembra.

Sve o epidemiji koronavirusa pratite na našem blogu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.