Jedan od uhapšenih pred kapijom Visokih Dečana rođak Visara Imerija?

Jedan od četvorice uhapšenih prošlog vikenda pred kapijom manastira Visoki Dečani – Arban Imeri blizak je  rođak lidera pokreta "Samoopredeljenje", Visara Imerija, saznaje Gazeta Express.

On je čak pod sumnjom da je boravio u ratu u Siriji, kao i još jedan od četvorice uhapšenih – Aljban Keljmendi, koji je, kako ovaj prištinski portal dodaje, uhapšen u Istanbulu prilikom pokušaja odlaska u Siriju.

Gazeta Express je danas objavila imena i ostale dvojice uhapšenih.

Podsetimo, KoSSev je dan nakon incidenta ispred kapije manastira, objavio imena uhapšenih Albanaca: Kuštrim Kurti, rođen 21.06.1993. iz sela Sniolic kod Đakovice; Kuštrim Rama, rođen 11.05.1995, iz Raškovca kod Đakovice; Aljban Keljmendi, rođen 08.03.1991, iz Uroševca i Arban Imeri, rođen 27.08.1981, iz sela Zlatar kod Prištine.

Osnovni sud u Peći odredio je u utorak jednomesečni pritvor ovoj četvorici kosovskih Albanaca, koji se terete za neovlašćeno posedovanje oružja. Oni se ne terete za terorizam, uprkos tome što je kod njih, pored oružja, pronađena i literatura sa radikalnom islamističkom sadržinom, što su dvojica imala veze sa ratom u Siriji, kako su do sada mediji izneli, te što su, prema svedočenju igumana manastira Visoki Dečani, Save Janjića, dvojica prilikom hapšenja imala bradu i pantalone sa kraćim nogavicama – što je karakteristično za radikalni vehabijski pokret.

Četvorica naoružanih kosovskih Albanaca uhapšena su prošle subote uveče, ispred glavne kapije manastira Visoki Dečani, a kod kojih su pronađeni – puška AK-47 i 20 metaka, pištolj sa 16 metaka od 9 milimetara, kao i literatura islamističke sadržine. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.