Jak vetar u KM: Vatrogasci na terasi solitera u centru grada obezbeđuju oslabljenu pregradnu konstrukciju terase


Usled jakog vetra, pregradna konstrukcija terase na 9. spratu solitera u strogom centru severnog dela Kosovske Mitrovice nestabilna je, zbog čega se na terenu trenutno nalazi vatrogasna jedinica, koja uz asistenciju policije pokušava preventivno da deluje i spreči mogući pad ove pregradne konstrukcije.

Na terasi ovog stana vide se vatrogasci koji će, kako je našem reporteru na licu mesta potvrdio jedan od pripadnika Kosovske policije, morati da skinu celu konstrukciju.

Policajci na terenu obezbeđuju prostor ispred samog solitera, usmeravajući prolaznike na drugu stranu ulice.

U Kosovskoj Mitrovici, kao i u drugom mestima na Kosovu i centralnoj Srboji duva jak vetar već drugi dan.

Usled toga, došlo je do više oštećenja i kvarova, uključujući nošenje krovova i rušenje strujnih bandera. Kako je saopšteno iz KEDS-a, usled snažnih vetrova tokom jučerašnjeg dana došlo je do više desetina kvarova na mreži za prenos električne energije na području Kosova, zbog čega je više od 100.000 potrošača ostalo bez struje. Najviše kvarova zabeleženo je u Peći, Prizrenu i Đakovici, ali i u Prištini i Mitrovici. 

Večeras je takođe došlo i do odrona na autoputu prema Albaniji, a snežni nanosi blokirali su put Novi Pazar-Sjenica, zbog čega je zavejano više vozila

 

 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.