Jahjaga: "Radimo za državu, odreknimo se inata"

Izvor: Epoka e re (tekst je izvorno preveden sa albanskog) 

Odlazeća predsednica, Atifete Jahjaga, rekla je da je danas dan koji simbolizuje jedinstvo za izgradnju države i to bez izazova pred krhkom demokratijom na Kosovu.

Jahjaga je na ceremoniji odavanja počasti – "Epopeja OVK", rekla da se svi građani Kosova klanjaju onim muškarcima i ženama koji su voleli slobodu.

"Danas je dan koji simbolizuje jedinstvo, kada imamo više poštovanja i ljubavi, bez izazova za krhku demokratiju. Danas je dan kada se odričemo inata, kako bismo radili na stvaranju nove pravne države. Danas je vreme za Kosovo, a realnost je da nema povratka nazad i vreme je da se KBS pretvore u oružane snage," rekla je Jahjaga.

U međuvremenu, komandant KBS-a, Rahman Rama, rekao je da poštuje sve one koji su se žrtvovali za nas da živimo slobodni i da nove generacije imaju sigurnu budućnost.

On je dodao da moramo da izgradimo identitet koji je nastao iz slavne prošlosti. 

"KBS su profesionalne snage zasnovane na nacionalnim zapadnim vrednostima i spremne su da pomognu građanima," rekao je Rama.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.