Izmislili ubicu u srpskoj uniformi

Novi vatreni obračun, ali između Albanaca u Kolovrtu, odneo je još jedan život, a ovaj zločin se na Kosovu koristi za podizanje tenzija pred posetu Aleksandra Vučića Merdaru.
 
Izvori “Blica” navode da je u jučerašnjem sukobu dve albanske porodice zbog šumskog poseda u Kolovrtu, između Zubinog Potoka i Južne Mitrovice, ubijen Ardijan Ibrahimi (19), a ranjena su braća Brahimi – Aljbion (16) i Albert (15).
 
– Sukob dve porodice nastao je jer nisu mogli da se dogovore ko je vlasnik dela šume. Posle ovog incidenta podigle su se tenzije u pojasu uz Kopnenu zonu bezbednosti koju naseljavaju Albanci. Njihov cilj je da za taj napad optuže Srbe i tako skrenu pažnju sa ubistva Stevana Sinđelića – navodi naš sagovornik.
 
Upravo zato je i plasirana informacija u albanskim medijima da su sve tri žrtve braća iz iste porodice koje je napala nepoznata osoba „u srpskoj uniformi“.
 
Suđenje samo na Kosovu
 
Zoran Krsmanović, bivši sudija, kaže za “Blic” da će biti komplikovano procesuirati ubice Stevana Sinđelića.
– Albanac, koji je uhapšen i trenutno je na lečenju u Nišu, može pred srpski sud. Međutim, ostale učesnike incidenta, čak i da se utvrdi ko su, biće teško dovesti pred naše pravosudne organe. Albanci su proglasili nezavisnost Kosova i smatraju da su strani državljani u odnosu na centralnu Srbiju. Zbog toga sigurno neće želeti Srbiji da prepuste osumnjičene – smatra Krsmanović.
On dodaje da je jedino rešenje da se postupak protiv Albanaca koji su na Kosovu pokrene i da Srbija prepusti kosovskom pravosuđu proces.

Portparol kosovske policije za region Južne Mitrovice Avni Zahiti je za kosovski portal “KoSSev“ potvrdio da je došlo do incidenta u Kolovrtu.

 
Izvori Kosovapressa navode da su braća izašla u šumu da seku drva i na njih je pucano oko pet časova. Nova pucnjava, koja je trajala 20 minuta, usledila je oko 11 sati. Ova agencija prenosi i da nije poznato da li su se braća nalazila “preko granice, ili na našoj teritoriji”, s tim što u navodima agencije nije precizirano da li se misli na međuopštinsko razgraničenje, s obzirom na to da se Kolovrt nalazi između opština Zubin Potok i Južna Mitrovica, ili na administrativnu liniju između Kosova i Srbije.
 
Činjenica je, ipak, da je ovo selo između Zubinog Potoka i Južne Mitrovice i da je od Brnjaka, gde je prva najbliža administrativna linija, udaljeno više od 50 kilometara. Faktički, ono je na putu ka Crnoj Gori. U pitanju je malo, gotovo nenaseljeno selo u kome ne žive Srbi, tako da sve govori u prilog tezi da se međusobni obračun Albanaca instrumentalizuje u političke svrhe kako bi se situacija dodatno zaoštrila pred sutrašnji dolazak premijera i ministra policije Nebojše Stefanovića u KZB.
 
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić posetiće sutra pripadnike Žandarmerije u bazi Merdare. On će prisustvovati radnom doručku, nakon kojeg će obići bazu.
 
Ministar policije Nebojša Stefanović zatražio je hitan sastanak sa predstavnicima Euleksa i Kfora zbog napada kod Kuršumlije.
 
– Očekujem da će se sastanak u narednih nekoliko dana održati u Beogradu – rekao je Stefanović
 
Predsednik Koordinacionog tela za tri opštine juga Srbije – Preševo, Bujanovac i Medveđu – Zoran Stanković juče je rekao da je stanje na tom području stabilno.
 
U prekjučerašnjem obračunu sa albanskim šumokradicama u rejonu sela Orlovac kod Kuršumlije, u blizini administrativne linije Srbije i Kosova, ubijen je srpski žandarm Stevan Sinđelić.
 
 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.