Izložba „De paso – u prolazu“ sutra u Kosovskoj Mitrovici

Izložba u prolazu
Plakat: Galerija umetnosti

Izložba “ De paso – u prolazu“ umetnice Suzane Stojadinović biće otvorena sutra u 20 časova u Galeriji Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici.

Likovni svet Suzane Stojadinović, predstavlja narativnu, apstrahovanu stvarnost emotivnih momenata doživljenih u prolazu kroz različite kulture koje su refleksija nativnog podneblja. Decenijski period koji je ova umetnica provela u Meksiku oživeo je njenu paletu snažnim i jarkim bojama. 

Pored slika na ovoj izložbi biće prikazane i fotografije nastale u prolazu.

Suzana Stojadinović (1970), diplomirala je slikarstvo na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Prištini, trenutno je na master studijama zidnog slikarstva na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Nakon završenih studija, 2000. godine odlazi u Meksiko gde provodi petnaest godina u Puerto Aventurasu, na obalama Karipskog mora u Jukatanskoj džungli. Izlagala je samostalno i kolektivno u zemlji i inostranstvu. Član ULUS-a je od 2016.

Slike ove umetnice nalaze se u brojnim muzejima, galerijama i privatnim kolekcijama kako u Srbiji tako i u Meksiku, SAD, Kolumbiji, Španiji, Grčkoj, Portugaliji, Švedskoj, Velikoj Britaniji, Švajcarskoj, Crnoj Gori.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.