Napao nožem medicinskog tehničara u UKCK


U Univerzitetsko-kliničkom centru Kosova danas je uboden nožem medicinski tehničar sa Klinike za urologiju, potvrđeno je za Gazeta Express iz Kosovske policije. Osude su uputili Sindikat medicinskih sestara Kosova, kao i kosovsko ministarstvo zdravlja.

Kako je u međuvremenu saopštio Sindikat medicinskih sestara, babica i drugih zdravstvenih radnika, medicinski tehničar je operisana i u stabilnom je zdravstvenom stanju.

„Pozivamo organe bezbednosti da se što pre pozabave ovim slučajem, a počinioce da kazne. Takođe, pozivamo policiju da preduzme hitne mere, u odbrani medicinskih sestara, kako se ovakvi slučajevi više ne bi ponovili“, saopštili su iz ovog Sindikata.

Sindikat je najoštrije osudio napad na medicinskog tehničara, ističući ujedno da ovo nije prvi put da se takvi slučajevi dešavaju.

Kosovsko ministarstvo zdravlja reagovalo je nakon incidenta poručivši da su napadi na zdravstvene radnike neprihvatljivi.

„Uprkos okolnostima koje su dovele do ovog napada, a koje bi agencije za sprovođenje zakona trebalo da reše, Ministarstvo zdravlja smatra da su uvrede, napadi i nasilje nad zdravstvenim radnicima neprihvatljivi, i da bi počinioci ovih dela trebalo da budu kažnjeni u skladu sa važećim zakonima“, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.