Italija: Uhapšena četvorica osumnjičenih džihadista sa Kosova

14:30 – Tri osobe sa Kosova uhapšene u Veneciji zbog terorizma

U međuvremenu, Beta i N1 su, pozivajući se na AP, dali detaljniji izveštaj o ovom slučaju:

Policija u Veneciji uhapsila je tri osobe poreklom sa Kosova, kao i jednog maloletnika, pod sumnjom da su pripadnici terorističke ćelije džihadista, nakon što je jedan od njih tokom prisluškivanog telefonskog razgovora predložio da postave bombu na most Rijalto.

"Ići ćete pravo u raj zbog svih nevernika u Veneciji. Postavite bombu na Rijalto," zabeleženo je na snimku razgovora. 

Nije bilo jasno da li je u pitanju šala ili stvarna pretnja.

Tužilac Adelki D'Ipolito je saopštio da je pretresom stana uhapšenih ustanovljeno da su se oni pripremali kondicionim vežbama i da su gledali snimke islamskih ekstremista kako bi uvežbali napade noževima.

Gradonačelnik Venecije, Luiđi Brunjaro, rekao je da su svi uhapšeni imali uredne boravišne dozvole. Nacionalnost maloletnika nije poznata.

09:30 – Italija: Uhapšena četvorica osumnjičenih džihadista sa Kosova

Četvorica džihadista sa Kosova uhapšena su tokom noći u Veneciji, u Italiji – prenose kosovski mediji, pozivajući se na italijanske.

Veruje se da se radi i o terorističkoj ćeliji, a jedan od privedenih je i maloletnik. Svi su, kako mediji prenose, građani Kosova sa dozvolom boravka u Italiji.

O ostalim slučajevima privođenja građana Kosova u inostranstvu zbog terorizma i učestvovanja u terorističkim grupama čitajte na našoj tematskoj stranici "ISIS i Kosovo".Pored ove akcije privođenja, italijanska policija i karabinjeri sproveli su pretres na 12 lokacija – 10 u Veneciji, i po jedna u Mestreu i Trevizu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.